Szociálisak vagyunk

SZIN-blog

SZIN 2010

0. nap

1. nap

2. nap

3. nap

SZIN 2007-2009

eXTReMe Tracker

Friss hozzászólások

  • .Bigyó.: Köszi ezeket az infókat, remélem, jövőre is belefutunk! Meglehetősen jó az ízlése :) (2010.08.30. 20:32) Záróra - SZIN 2010 recap
  • Telepi János: A kék elefántot idén először a budapesti Szabadság téren láttam a Rogán-féle ingyenfeszten (Belvár... (2010.08.30. 15:04) Záróra - SZIN 2010 recap
  • mandrake: @dánielisonfire: Nice saving :) Semmi gáz. (2010.08.30. 03:44) Kétballábas
  • dánielisonfire: Sziasztok SZIN-Blog team! Én a Chasing Rainbows együttes énekese vagyok és az egész banda nevében ... (2010.08.29. 15:08) Kétballábas
  • .Bigyó.: A blogot nem említették meg, csak a szavazókat, ezért savanyú a szánk íze egy cseppet. De sebaj, o... (2010.08.29. 13:42) Kétballábas
  • Jumi: Nekem igazán tetszett a SZIN és a sikeresen bejutó Chasing Rainbows zenekar is. DE nem értek egyet... (2010.08.29. 12:32) Kétballábas
  • .Bigyó.: Érdekelné a szerkesztőséget, hogy ezt a konzekvenciát miből vontad le. A véleményt pedig köszönjü... (2010.08.29. 02:27) Rave-re dudorogni - 2. nap
  • TLSoft: Lefogadom, hogy Ti is ZsIndex bérencek vagytok. Már bánom, hogy megtaláltam ezt a szubjektív hulla... (2010.08.29. 01:03) Rave-re dudorogni - 2. nap
  • Merkoffo: állítólag TCs-n picivel sűrűbben voltak tavaly az emberek, de igen, rengetegen voltak. (2010.08.28. 12:26) Félfesztivál
  • m. g.: asszem igazatok volt, az életben nem láttam ennyi embert szin koncerten, mint scooteren... (2010.08.28. 11:33) Félfesztivál
  • Utolsó 20

Mandrake SZINez

2010.08.20. 12:15 mandrake

Az elmúlt években rituálé értékűvé vált az a fogásunk, hogy egyéb kreatív mondanivaló hiányában a SZIN előtti néhány napban megpróbálunk mindenkit halálra untatni azzal, hogy valami előzetes csapástervet dolgozunk ki a meglátogatandó koncertekről. A tervek ugyan arra vannak kárhoztatva, hogy ne működjenek, mi mégis szeretnénk azt a látszatot kelteni, hogy nem koncepciótlan lófrálással tervezzük eltölteni azt a négy napot, amire kb. egész évben készültünk. Pedig hát...

Alábbiakban - a teljesség igénye nélkül - kiemelnék 3-3 koncertet, amelyek meglátogatása utólag minden bizonnyal a hasznosan eltöltött idő képzetével ajándékozna meg. Ember vagyok, nem statiszta!

Augusztus 25. - Nulladik nap

Vad Fruttik (20:00 | Pepsi Színpad) - Likó Marci és zenekara mindaddig marginális volt számomra, míg csak a Sárga Zsigulit hallottam tőlük az MR2 Petőfin (reklám volt, tartom a markom). Aztán kijött néhány kellemesen elektronikus daluk (pl. a Nekem senkim sincsen, meg a Kemikáliák), amik már bevonzottak pár koncertre. Az eddigi tapasztalat pozitív - jó bulit csinálnak.

Beardyman (20:30 | Party Aréna) - A beatbox király. A szakáll királyabb. Ha a kettőt összefűzzük, és hozzáadunk egy kedves angol imbecilt, az a legkirályabb. A VOLT-on meghallgattuk DubFX-et, aki igazán kitett magáért - ha Beardyman csak fele olyan jó bulit csinál, máris a kövér kandúrok elégedett vigyorával fogok összegömbölyödni valamelyik félreeső sarokban.

Parov Stelar Live (23:00 | Nagyszínpad) - Idén már hozzájuk is volt szerencsénk Sopronban (a vokálos lány hangosítása elég vacak volt) - kellemes electro swinget tolnak, ami nekem ugyan több szempontból zsáner-idegen, de valahogy így egyben a csomag fogyasztható. Mérsékelt, rosszul koordinált tánc-imitáció belefér.

Augusztus 26. - Első nap

Pál Utcai Fiúk (18:00 | Pepsi Színpad) - Lecsóék régvolt gyerekkoromra emlékeztetnek, mikor még sok olyan dologban hittem, amik az érzelemgazdag felnőtt évek hollywoodi álomcsapdájának csalijai (akár van értelme ennek a mondatnak, akár nincs). A Nagy rohanás, és a Szerelemharc album néhány dala máig része pubertás korom hivatalos soundtrackjének. A PUF a kilencvenes évek eleje óta hol van, hol nincs, hol a kettő között. A zenekar ennek ellenére a mai napig példásan teljesít. Like like.

Lifejune (19:30 | Borsodi Malátabár) - Szimpatikus magyar fiatalok ízléses popzenei performansza. A Lifejune egyike annak a maroknyi hazai bandának akiknek zenéje ugyan tömeges fogyasztásra termett, de annak legnemesebb, nemzetközi színtéren is vállalható fajtája. Kezdetben ők is jelentkeztek szülinapi zenekaros játékunkra, de voltak annyira jók, hogy még az első forduló lezárulta előtt protekciónktól függetlenül bekerültek a fellépők közé. Valaki igazán bevethetné már őket pénzmaggal.

Chicane (21:00 | Nagyszínpad) - Idei egyik törekvésem, hogy megnézem a Nagyszínpadra tervezett külföldi fellépőket (legalábbis a többséget), mert bár különösebben egyikük sem hoz lázba, számítok a kellemes meglepetésre. A Within Temptation, és Macy Gray esetében már bejött. Chicane-t egy ideig autóvezetés közben hallgattam, de ez is kb. tíz éve volt - meglátjuk, mit tud most a pasas. Mindenképpen pozitív előjelnek tűnik, hogy nem egy szál magában veszi fel a harcot a dobhártyánkkal, hanem komoly zenekart hoz magával.

Augusztus 27. - Második nap

Alternatív forgatókönyv - Bár nagyon úgy néz ki, hogy napközben a megélhetésért küzdök (veszett fejsze nyele), ha mégis úgy adódik, szívesen megnézem a JackDanimalZ (15:30 | Nagyszínpad) koncertjét, mert hiszek abban, hogy ha ismerem a zenészeket, akár szarul is nyomhatják, akkor is büszke leszek rájuk. Persze nem nyomják szarul, különben letagadnám őket. Valamivel esélyesebb, hogy sikerül kiérnem Kőhalmi Zoltán stand upjára (18:30 | Jäger Bar) - ha nem lennék ott, örömködjetek helyettem is!

Anna and the Barbies (19:30 | Borsodi Malátabár) - A Pásztor Anna projektet mindössze egy dolog miatt terveztem be: elkaptuk őket a VOLT-on, és marha jó hangulatot csináltak. Még akkor is, ha ez a hiphoppos indie mildcore mixtúra olyan távol áll tőlem, mint Kiszel Tünde a kandidátusi kinevezéstől.

Scooter (21:00 | Nagyszínpad) - Mit mondhatnék? Sosem szerettem, sosem fogom megszeretni, és mégis ott leszek, mert ott kell lenni, és látni kell, mit sodort partra a német techno dagálya tizenhat éve. Haters gonna hate.

Europe (23:00 | Nagyszínpad) - Némi módosítással megismételhetném a Scooternél leírtakat, de nem teszem (bár lényegében ez az igazság). Mazochista napra készülök, na, de mit veszíthetek? Legfeljebb pozitívan csalódok.

Augusztus 28. - Harmadik nap

Alternatív forgatókönyv - Ha időben magamhoz térek az előző esti kábulatból, ígérem, tiszteletemet teszem a Chasing Rainbows (14:00 | Pepsi Színpad) koncertjén - hadd lássam saját szememmel is, mit termelt ki a közakarat a zenekaros tékunkban. Ha nem érek oda, akkor innen üzenem, hogy hello, és nice.

A Láma Dalai (17:30 | Party Aréna) - Még egy tradícionális elem - minden évben megígérem, hogy hű, és há, és ott leszek, és skantasztikus lesz, és eddig - külöböző okokból - még egyszer sem jutottam el a Láma Dalai koncertjére. Hátha majd most. Buddha legyek, ha mégse'!

The Rasmus (23:00 | Nagyszínpad) - Truth be told - az In the shadows-tól szivárványosat hányok, hiénákkal közösülök, adóbevallásokat töltök ki és köztéri szobrokat rongálok. Egyszerre. Mégis kíváncsi vagyok rá, mit tudnak ezek a finnek, hogy ilyen hírnévre tettek szert? És az is érdekelnek, hogy kihullottak-e már Lauri Ylönen tollai?

Péterfy Bori és a Love Band (23:30 | Pepsi Színpad) - Záróakkordként Péterfy Bori zenekarára gondoltam, mert az év eleji JATE Klubos koncertjük meggyőzött róla, hogy élőben állati jól szólnak. Addig is neccharisnyát és harsány rúzst fogok viselni, hogy hangulatba jöjjek. Mivel kifogytam a rossz poénokból, és szeretnék már lóháton belemotorozni a naplemetébe, ezzel zárom soraim. Namaste.

Szólj hozzá!

Címkék: zene koncert fesztivál zenekar szin 2010 szegedi ifjúsági napok szinblog szin fesztivál szin 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://szin.blog.hu/api/trackback/id/tr842234739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása