Szociálisak vagyunk

SZIN-blog

SZIN 2010

0. nap

1. nap

2. nap

3. nap

SZIN 2007-2009

eXTReMe Tracker

Friss hozzászólások

  • .Bigyó.: Köszi ezeket az infókat, remélem, jövőre is belefutunk! Meglehetősen jó az ízlése :) (2010.08.30. 20:32) Záróra - SZIN 2010 recap
  • Telepi János: A kék elefántot idén először a budapesti Szabadság téren láttam a Rogán-féle ingyenfeszten (Belvár... (2010.08.30. 15:04) Záróra - SZIN 2010 recap
  • mandrake: @dánielisonfire: Nice saving :) Semmi gáz. (2010.08.30. 03:44) Kétballábas
  • dánielisonfire: Sziasztok SZIN-Blog team! Én a Chasing Rainbows együttes énekese vagyok és az egész banda nevében ... (2010.08.29. 15:08) Kétballábas
  • .Bigyó.: A blogot nem említették meg, csak a szavazókat, ezért savanyú a szánk íze egy cseppet. De sebaj, o... (2010.08.29. 13:42) Kétballábas
  • Jumi: Nekem igazán tetszett a SZIN és a sikeresen bejutó Chasing Rainbows zenekar is. DE nem értek egyet... (2010.08.29. 12:32) Kétballábas
  • .Bigyó.: Érdekelné a szerkesztőséget, hogy ezt a konzekvenciát miből vontad le. A véleményt pedig köszönjü... (2010.08.29. 02:27) Rave-re dudorogni - 2. nap
  • TLSoft: Lefogadom, hogy Ti is ZsIndex bérencek vagytok. Már bánom, hogy megtaláltam ezt a szubjektív hulla... (2010.08.29. 01:03) Rave-re dudorogni - 2. nap
  • Merkoffo: állítólag TCs-n picivel sűrűbben voltak tavaly az emberek, de igen, rengetegen voltak. (2010.08.28. 12:26) Félfesztivál
  • m. g.: asszem igazatok volt, az életben nem láttam ennyi embert szin koncerten, mint scooteren... (2010.08.28. 11:33) Félfesztivál
  • Utolsó 20

SZINterjú a Jeffo's Dreammel

2010.01.19. 17:43 .Bigyó.

Régi adóssággal indítjuk be újra a SZINterjúk sorát. A Jeffo's Dreamről már írtunk a SZINes koncertek kapcsán, de arra nem volt eddig sajnos karakterünk, hogy be is mutassuk a zenekart. Most viszont akadt, nem is kevés, és aktualitásról is beszélhetünk bőven, hiszen megjelent a JD új lemeze To Last Innocent Faces címmel. Dézsi Sada, az elektronika- és dobfelelős válaszolt kérdéseinkre, ezúton is köszönjük neki. Az új lemez már letölthető a jeffosdream.hu-ról!

Mit lehet tudni a Jeffo's Dreamről? Mikor/hol alakultatok, és most kik alkotják a zenekart?

 
A zenekar magja még 2002-ben állt össze Szegeden, amikor megismerkedtem Dorkával. Évek óta voltak már a fejemben zenék és nagyon jól tudtam, hogy milyen stílusban szeretnék működni, csak nem találtam meg hozzá a megfelelő hangot. Aztán egy Meztelen Ebéd koncerten meghallottam Dorkát és rögtön tudtam, hogy ez a tónus működni fog. Megmutattam neki a  Weird Spirit alapját, amire gyorsan szöveget kreált, így hirtelenjében feldemóztuk. A CD-t körbeosztogattam az ismerősöknek, akik jórészt nagyon pozitívan reagáltak, így muszáj volt gyorsan koncertezni egyet, ám az ötlet hogy kettecskén mutassuk be az addigra 5-6 számra kibővült műsort nem sok jóval kecsegtetett, így szerveztünk magunk mellé zenészeket. Az első koncerten még ének-discman – vokál – cselló – basszus – konga felállásban nyomtuk. A későbbiekben kialakult a 6 fős felállás kisebb tagcserékkel, ami kb. 2005-re lett állandó és szerintem ütős. Miután hazajöttünk Londonból, Pécsre költöztünk Dorkával, így sajna lehetetlen volt a többiekkel próbálni, így itt toboroztunk tagokat, jobban mondva jelenleg egy állandó tagunk van Kovács Miki basszusgitáros személyében. 

 

Mit jelent az organikus elektronika, amivel általában jellemzik a zenekart? Mindig ilyen stílusban játszottatok? 

Az organikus elektronika még a Wan2 No Future turnéján ragadt ránk, így szerepeltünk az ajánlóban. Aztán megtetszett ez az elnevezés, mert bárki is ötölte ki, elég találóan jellemez bennünket. Az én megközelítésemben ez az elektronika és élő hangszerek viszonyát mutatja, ahogy tényleg mint valami növény fonódnak egymásba. Sok zenében néha nagyon markánsan el tudnak ütni ezek a dolgok, a JD-ben szerencsére ez elég harmonikus.

Ami a stílust illeti, elég nehéz egy bizonyos dobozba belegyömöszölni a Jeffo’s-t. Megfigyeltem, hogy egyes zenekaroknál sikk lett letagadni a trip-hop gyökereket. Én ezt nagyon nem szeretném és nem is tudnám, mert igenis nagy hatással voltak rám ezek a zenék kezdve a Portishead-től a Kosheen-ig. Rengeteg stílust hallgatok, de azt hiszem a legnagyobb hatást a 80-as – 90-es évek new wave zenéi és a 90- és jelenlegi trip-hop cuccok tették rám és ezt, ha akarom, ha nem, bizony nyomot hagy azokon a dalokon is, amiket írok. Emellett nyilvánvalóan azoknak a zenészeknek a gyökerei is nagyban befolyásolják a hangzást, akik velünk játszanak, elég csak arra gondolni, hogy a szegedi gitárosunk Vári Gabi, aki köztudottan a Dystopia nevű metálbandában penget hibátlanul. 
 
Hány album jelent eddig meg? Milyen fogadtatással?
 

Ha a kisebb maxikat nem számolom, akkor 2 komolyabb lemezünk jelent meg. A 2006-os Small Things és a jelenlegi To Last Innocent Faces. Azt gondolom a Small Things igen sikeresnek mondható. Nagyon sok koncert felkérést kaptunk a megjelenés után és internetes fórumokon is jó kritikákat, kaptunk. A To Last Innocent Faces fogadtatásával még nem vagyok képben, túl friss ahhoz az anyag de jó érzésem van vele kapcsolatban :)

Merre vagytok a világhír felé  vezető úton? Kezdik ismerni a Jeffo's dream nevét a rádiók, zenetévék?   

Ez most lehet, hülyén hangzik, de nem biztos, hogy szeretném ha a JD zenetévéken szerepeljen közvetlenül mondjuk a Baby Gaby után. Erre tökre nincs szükség. Ha klipet készítünk, szerintem az interneten sokkal gyorsabban, és célirányosabban eljut az érdeklő fülekhez az anyag. A rádiós téma már megint más kérdés. Személy szerint sokkal többre becsülöm a rádiót, mint a TV-t. Nem lustít el annyira és még mobilis is szóval, ha már média, akkor mindenképpen inkább a rádiók figyelmét szeretnénk felkelteni. A gond az, hogy ez sajna nem könnyű, mi pedig ráadásul nem is vagyunk elég ambiciózusak a kilincseléshez, meg az is lehet, hogy ez a része a popbiznyicnek már nem hoz annyira lázba, mint régen. 
 
Mi volt eddig a zenei csúcspont? SZIN nagyszínpad, vagy valami más? :)
 

A SZIN nagyszínpados koncertek mindig nagy élményt jelentenek annál is inkább, mert az eddigi fellépések mindig olyan előadók előtt voltak, akik nagyban inspiráltak az elmúlt időben bennünket, elég csak a The Cure vagy a Kosheen nevét említenem. Azért ez fantasztikus érzés ám. Ha valaki nekem 16 éves koromban azt mondja, hogy 2006-ban majd lesétálok a kis lakásomból a partfürdőre és ugyanazon a színpadon zenélek majd, mint Robert Smith, arra azért elég furcsán néztem volna, szóval elég sokat köszönhetünk a SZIN-nek. Remélem az idén a Partfürdőn is bemutathatjuk az új anyagot.

A zenei csúcspont azt hiszem mégis a szerbiai Exit fesztiválon ért, legalábbis engem. Egyrészt ez egy fantasztikus helyszín, hihetetlen jó közönséggel, másrészt mi voltunk az egyetlen Magyar zenekar, akit meghívtak 2006-ban, szóval borzasztó megtisztelő és bizarr élmény is volt egyben.

 
Olvastam a promóanyagban, hogy nemrég Londonban jártatok. Ennek az útnak volt köze a zenéléshez, vagy csak nyakatokba vettétek a világot munkaügyben?
 

Elsődlegesen mindenképp munka és tapasztalatszerzés motivált bennünket, de hazudnék, ha azt mondanám nem voltak zenei terveink is, ám London hatalmas város rengeteg klubbal, a klubokban rengeteg zenekarral és elég nehéz bekerülni a körbe. Nem volt időnk és energiánk a szervezésre. Próbáltunk tagokat toborozni a Gumtreen, de amikor a gitáros hirdetésünkre többek közt egy skótdudás ajánlkozott inkább elmentünk meginni egy sört.  

Mit lehet tudni az új albumról?  

Azt gondolom a To Last Innocent Faces egy nagyon ösztönös lemez lett. Amikor Pécsre költöztünk meglehetősen magányosan telt egy évünk. A dalok nagy része már megvolt, de blokkolt az, hogy a zenekar többi tagja Szegeden maradt. Azt gondoltam nélkülük ez nem fog menni, így jó ideig csak a vinyónak íródtak a szerzemények. Aztán tavaly szeptemberben bepöccentem és megbeszéltük Dorkával, hogy ez így nem oké. Igenis menjünk el egy stúdióba és adjuk, ki vegyük fel azt, ami kikívánkozik. Így történt, hogy a felvételek helyi vendégzenészekkel készültek. A gitártémákat Tóth Peti játszotta fel a Peet-ből, 1-2 számban, pedig Csernák Zoltán Samu szintizik a Singas Projectből.

Már a kezdetektől az volt a koncepció, hogy amint kész a lemez már nyomatjuk is netre, hadd töltse mindenki, akit egy kicsit is érdekel. Egyrészt, mert baromira nem hiszünk a hagyományos zeneterjesztésben, másrészt mostanra nyilvánvalóvá vált, nem ebből fogunk balatoni nyaralót venni, úgyhogy ez maximálisan örömzene, és ha nekünk az szeretnénk, ha másnak is az lenne.

A lemez címe egyébként egy barátomnak szól, aki sajnos tavaly ősszel autóbalesetben elhunyt. Vele alakítottuk az első zenakaromat, ennek volt a neve Last Innocent Faces.  
 
Mikor fogtok elkezdeni koncertezni ezzel az anyaggal, és főleg  mikor léptek fel Szegeden?
 

Már a koncert felállást állítjuk össze, kicsit próbálgatunk, aztán hajrá. Szegeden március 11-én játszunk a Garaboncziásban a Side Effect és a Csillagtér társaságában.

Szólj hozzá!

Címkék: exkluzív dream 2010 exklúzív szegedi ifjúsági napok szinblog jeffos szinterjú szin 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://szin.blog.hu/api/trackback/id/tr851685265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása